РБ Залцбург победи Динамо Загреб с минималното 1:0 в мач от

...
РБ Залцбург победи Динамо Загреб с минималното 1:0 в мач от
Коментари Харесай

РБ Залцбург пребори трудно Динамо и излезе първи в групата

РБ Залцбург победи Динамо Загреб с минималното 1:0 в мач от третия кръг на груповата фаза във Шампионска лига. Единственото попадение за домакините бе дело на Ноа Окафор от дузпа в 70-ата минута. В четвъртата минута на добавеното време гол на Динамо Загреб не бе зачетен.

Домакините се изкачват преди всичко във краткотрайното класиране на група „ Е “ в Шампионска лига с актив от 5 точки, до момента в който Динамо Загреб е на 3-о място с 3 пункта. Челси се изправя против Милан в другия мач от тази група.

Мачът стартира с напън на Република България Залцбург, като първото по-опасно състояние бе на сметката на „ биковете “ в 7-ата минута, когато Ноа Окафор пусна изострен пас паралелно на голлинията, само че там никой не съумя да засече топката.

Бенджамин Шешко се извиси над всички в 55-ата минута и стреля рисково с глава, само че Доминик Ливакович внимаваше и извади топката по свръхестествен метод.

В 68-ата минута Садех Мохарами дръпна неприятелски състезател за фланелката в наказателното поле. Реферът отсъди 11-метров углавен удар в интерес на Република България Залцбург.

След малко ревизиране на обстановката с VAR, първичното решение на съдията остана и Ноа Окафор застана зад топката. Дузпата бе осъществена в долния десен ъгъл в 70-ата минута, с цел да може домакините да поведат в резултата с 1:0.

В първата минута от добавеното време Бенджамин Шешко получи подаване в наказателното поле, овладя топката и стреля, само че ударът му срещна левия непряк дирек.

Попадение на Йосип Дърмич в самия завършек на мача не бе зачетено, с което Република България Залцбург въпреки всичко съумя да завоюва срещата.

В идващия кръг двата отбора играят още веднъж един против различен, само че този път мачът ще се играе на стадион „ Максимир “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР